vrijdag 3 januari 2014

Chocoladetaart!!!

Deze vakantie wil Isa graag een keer schaatsen! Nu vind ik schaatsen helemaal niet leuk... ik vind het eng en koud.
Ben vooral bang om iets te breken en dat maakt dat ik heel stuntelig langs de kant blijf voortbewegen (schaatsen kan je het echt niet noemen ;)). Bas vindt het superleuk om te doen... Dus vandaag ging Bas met Isa naar de ijsbaan om te schaatsen. Liz bleef gezellig thuis met mij en mocht kiezen wat we gingen doen samen.
Dat liet Liz zich geen 2de keer zeggen! We gaan een taart bakken mama, met jouw nieuwe mixer, met chocola en marsepein!

Prima, zo gezegd zo gedaan! Op internet vonden we dit heerlijke recept:

Benodigdheden:
steelpan
beslagkom
springvorm (ΓΈ24cm)
mixer
200 gram boter
200 gram pure chocolade
100 gram melk chocolade
4 eieren
200 gram donkere basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
½ eetlepel zout

En nu:
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snij de boter in een paar stukken en doe ze in de steelpan. Breek de chocolade in stukjes en doe die bij de boter. Zet de pan op een laag pitje en laat het mengsel langzaam smelten. Roer er wel regelmatig in, zodat het goed mengt. Zodra alles gesmolten is en er een egaal mengsel ontstaan is, haal je de pan met de chocoladeboter van het vuur.

Breek de eieren boven een beslagkom, voeg de basterdsuiker en het zout toe en mix het goed door elkaar. Giet de chocoladeboter er bij in en roer het er door. Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel toe en mix nu alles door elkaar, totdat er een egaal mengsel is ontstaan.
Vet de bakvorm egaal in, bestrooi het met bloem, schud de vorm voorzichtig heen en weer zodat de boter helemaal bedekt is met bloem en tik tegen de bakvorm, zodat het teveel aan bloem los komt, en gooi dit weg. Schep het chocoladebeslag in de bakvorm en zet deze (midden) in de oven.
Bak de taart in 35 minuten gaar, dan blijft de binnenkant nog een beetje vochtig. Laat de taart nog wel een uur afkoelen in de bakvorm, zodat de taart niet inzakt.
Geniet ervan!

Wij hebben de taart daarna nog versierd met bloemen van marsepein! Zie hier het resultaat!
En echt!! Dit is een super simpel recept, maar o zo lekker!

Eet smakelijk!


1 opmerking:

  1. Oooo heaven en dat lees ik net na twaalven (middernacht) daar zou ik heel zoet op slapen ;-)
    Lekker en gezellig en ik kies ook taart bakken boven ijs!

    BeantwoordenVerwijderen