zondag 13 oktober 2013

Speculaas

We hadden voor deze dag al een pyjama dag in gelast, maar het weer was er vandaag ook echt naar... volgens mij is het niet droog geweest.
Nadat we allemaal lekker hadden uitgeslapen na een hele gezellige en gevulde zaterdag, hebben we de joggingbroekjes en pantoffels aangetrokken en zijn we heerlijk op de bank gekropen.
Lekker kleuren, lui tv kijken, monopoly spelen en speculaas bakken.




RECEPT

500 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram margarine
300 gram bruine basterdsuiker
100 gram rietsuiker
15   gram kaneel
15   gram koek en speculaaskruiden
1     ei
ietsje melk



Alle ingrediƫnten doe je in een grote kom en kneed je door elkaar tot er een grote compacte bal ontstaat. Als het deeg te nat is, kan je er wat bloem of meel bij gooien.

Het deeg uitrollen en met leuke uitstekers koekvormen maken. Deze leg je op een beboterd bakblik of op een vel bakpapier.

De koekjes plaats je in het midden van een voorverwarmde over op 175 graden. Afhankelijk van de dikte van de koekjes ca 15-25 minuten. Eet smakelijk!

 







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen